onsdag 25. februar 2009

Prinsippene må gjelde når det stormer også

Jeg deltok på debatt i dag, på kulturnytt i NRK med Sigrid Bonde Tusvik. Det var fint å høre at komikerne tar lett på dommen fra PFU mot Otto Jespersen og TV2. Det var en lettelse, jeg er nemlig litt bekymret for at komikerne vil føle seg sensurert og bare det at sensurtanken streifer innom den kreative fase, kan være ødeleggende. Håper vi virkelig får se dette i praksis også at komikere ler av denne dommen.
Det virker som om mange er forbauset over at en komiker kan bli dømt av PFU, og at en komiker blir dømt akkurat nå. I et debattklima hvor det er sterkt press på ytringsfriheten, pga blasfemidebatt og hijabdebatt, mange føler at en viktig samfunnspilar vakler, og derfor burde PFU ikke ha dømt her, etter min mening. Vi har sett mange eksempler - verre - hvor media har blitt frikjent, f.eks antatte rasistiske karikaturtegninger i Romerikes blad.
For det dreier seg ikke om Otto for meg, men om prinsippene som også må gjelde når det stormer. Otto har satt oss i en knip med monologen sin, men det er en meget interessant debatt som kommer ut av det.

Ingen kommentarer:

Legg inn en kommentar