fredag 16. januar 2009

Er det ikke farlig lenger, Willoch?

Da Otto Jespersen kom med sin tvetydige melding om lus og lopper på jødene i Holocaust i sin monolog om medias meningsløse fokusering på dyr, da hevdet Willoch at det var et farlig spill Jespersen drev med, fordi folk med dårlig oppfattelsesevne kunne tolke det i antisemittisk retning.
Nå driver Otto med fiksjon og kom med en tolkbar melding. Willoch derimot er samfunnskommentator - noen vil nok hevde at det også er fiksjonelt - men uttalselsen hans om at Obamas nye stabssjef er jøde, og dermed forutsigbar i sin politikk og oppfatning av Midtøsten, den meldingen var ikke flertydig. Jeg mener dermed han bedriver et farligere spill enn Otto noengang har drevet med.

André Jerman er den eneste norske standupkomikern med jødisk bakgrunn. Han bruker denne bakgrunnen i sin humor og merker at det fungerer bedre i dag enn tidligere. Han mener at man skal kunne le av jøder som av alle andre mennesker. -Otto skaper ikke anti-semittisme, han har bare for dårlige vitser, sier han, -det er verre med uttalelsene til Willoch, som politiker burde han vite bedre. André gliser bare av de unge opprørerne fra forrige helg og deres uttalelse i avisene - ut å jage jøder på Blindern. Han sier - De kommer jo ikke til å finne noen av de 700 jødene i Oslo på Blindern en lørdag kveld. det er større sjanse for at de sitter hjemme og drikker sherry.

2 kommentarer:

  1. Kall meg enkel Maja, men klarer ikke helt å se at Willoch sin uttalelse er noe å hisse seg så voldsomt opp over. Han bemerker at stabsjefen har israelsk bakgrunn og derfor sannsynligvis vil være mer pro-israelsk enn det motsatte (også på bakgrunn av hans tidligere uttalelser). Det er da ingen brannfakkel?? På samme måte som en fotballdommer med norske aner vil mistenkes for å være pro-Norge i en fotballkamp mellom Norge og Sverige?? Fullt klar over at man skal vokte sine ord ekstra fordi det ligger mye grums og antisemittisme og lurer i dette landskapet. Men her støtter jeg Willoch sin rett til å si det han sier, uten å bli tillagt onde hensikter.

    SvarSlett
  2. Enig med deg i at Willoch ikke er rasistisk, selvsagt er han ikke det. Mitt poeng er at han advarer mot Jespersens farlige spill, og så gjør han noe av det samme selv. Jeg støtter både Willoch og Jespersen.

    SvarSlett